fredag 26. august 2011

Hovedbadet er ferdig flislagt!

Endelig er det begynt å nærme seg noe. Badet er ferdig flislagt og det gjenstår bare litt silikon langs alle vegger og hjørner og tilsetninger i vinduet. Dette har vært en uendelig lang prossess, siden vi først hadde en flislegger som begynte på badet i juni. Da var jeg i ekstase og såg for meg at badet skulle bli ferdig på en uke eller litt mer. Plutselig kunne ikke flisleggeren fortsette arbeidet og vi måtte finne en ny til å ta jobben. Dagene og ukene gikk ettersom vi måtte ta hensyn til prisen også, da dette er MYE MYE dyrere en jeg i min villeste fantasi hadde forestilt meg, fant vi endelig en annen til å fortsette. Igjen var jeg helt i ekstase, trippet hver eneste dag og håpet dette skulle gå fort. Lite visste jeg at man ikke kan kappe marmor på vanlig flisekapper, men man må bruke vinkelsliper som vil si at det tar MYE lengre tid å kappe hver enkelt flis en normalt. Altså, jeg måtte smøre meg med en god porsjon tålmodighet. Nå etter nesten 2,5 mnd siden den første flisleggeren begynte er det endelig en ende å se på det. Heldigvis :-D

Jeg skjønner godt hvorfor alle sier at husbygging tar alltid lenger tid enn først antatt.


Hele badet er flislagt med Bottichini marble 40 cm x 40 cm untatt dusjgulvet, rundt toalettsisternen og rundt badekaret som er mosaikk 2,5 cm x 2,5 cm, også Bottichini. Vi har lagt mosaikk rundt badekarskanten for at den skal fungere som en anti-skli kant, siden store fliser kan være glattere pga mindre fuger.

Flisene skal behandles med en slags impregnering og da vil de få en mye varmere fersken farge.







Siden jeg absolutt skulle ha denne slukristen som står I LOVE WATER på, måtte jrg godta at selve risten ble litt mindre i størrelse, men det gjør ingenting.




Flisene er lagt rett både på gulv og vegger fordi jeg ønsket et rolig harmonisk bad.




Jeg er veldig fornøyd med badet så langt, og tanken bak det hele er å skape et "natur-bad". Under hele planlegginge av huset har ideèn vært å bringe mest mulig av naturen inn, som bla valget av de store vinduene gjennom hele huset.

Planen er at resten av interiøret eller i hvertfall store deler av det er naturlige materialer som bla annet drivved, skjell og bambus.

Jeg håper dere liker badet og at det kan gi dere ideèr eller inspirasjon til planlegging av deres eget bad når det gjelder valg av fliser. Det er så mye lettere å se om man liker flisene når man ser bilder av bad hvor de er brukt, synest jeg :-D


                                             ★★★


søndag 21. august 2011

DIY, barnslig skap til Sienna!

Jeg har snekret skap til min lille prinsesse Sienna og jeg synest det ble kjempe skjønt. Jeg humrer og ler for meg selv hver gang jeg ser det :-D




Vel.... jeg har ikke snekret hele selv, men deler av det. Jeg fant et Life Time skap på Finn.no som jeg synest såg praktisk og greit ut, men jeg hadde i bakhodet at jeg ville bygge tak på så jeg måtte finne noe som passet til det også.

Jeg har brukt sponplater og sagd ut to trekanter som jeg har brukt til møne på "skaphuset" og spikret disse fast på toppen av skapet. 
Bølgeblikken har jeg bestilt hos en byggevareforetning og fikk de til å kappe den opp etter ønsket størrelse, spikret så på bølgeblikken på hver side og vips hadde jeg tak på. Veldig enkelt.



   To runder med hvitmaling og 4 nye knotter, så var skapet ugjenkjennelig.








Jeg demonterte også ryggplatene og limte på en voksduk inni. Kjempe gøy og feminint når skapet åpnes :-D













Jeg blir rett og slett i godt humør hver gang jeg ser "husskapet" og håper min lille Sienna synest det er gøy å ha på rommet sitt.

fredag 19. august 2011

Victorian cutlery

Jeg har sett etter et slikt bestikk over lengre tid uten å finne noe. Bestikket er fra den Viktorianske tiden/Victorian era som er en periode i Storbritannias historie. Denne epoken omfatter bla. den industrielle revolusjonen og det britiske imperiets storhetstid.

Den viktorianske perioen regnes ca fra 1837 til 1901, årene da dronning Victoria regjerte og epoken er oppkalt etter henne.

Typiske kjennetegn ved epoken er overdådigheten, alt skulle være vakkert og av beste kvalitet noe man ser i bestikkets nydelige utforming og gravering.



Jeg var så heldig å finne dette bestikket på ebay og fikk det til nesten ingenting. Det er riktig nok bare 5 stk av hver, så jeg får fortsette jakten etter flere i samme serien eller samme gaten om ikke annet. Jeg synes egentlig det er sjarmerende om ikke alle er helt like.







Toppen av lykke er at håndtakene er av perlemor som jeg er så utrolig glad i  :-D






Queen Victoria

Picklefork



De nydeligste skjeene jeg noen gang har sett



Smørkniver/ostekniver











Dette bestikket kalles for servers restore, og jeg vet ikke helt hva det skal brukes til egentlig.

Fine detaljer.





Bestikkene jeg viser her på bildene er ikke helt like, men de er så lite som skiller de at jeg synest ikke det gjør noe. Bare sjarmerende som jeg skriver over  :-D




tirsdag 16. august 2011

Kusmi tea Paris!

Tehuset Kusmi Te ble grunnlagt i 1867 i St. Petersburg av Pavel Michaîlovitch Kousmichoff, som ble berømt for sine teblandinger til tsaren. Kusmi Te drives i dag fra Paris.
Kusmi Tes sortiment inneholder både originale russiske teer, velkjente klassiske teer og mer moderne grønne typer te. De lekre teboksene med chic design har også bidratt til teens popularitet.
Kusmi Te er satt sammen av de beste tebladene fra utvalgte tehager på Sri Lanka, India, Kina og Java. Duftene er markante, smaken er elegant og subtil.

Kusmi te kan du kjøpe online her: http://www.kusmitea.com/en/index.html


Her er noen av de ulike teène de tilbyr:



Smak av sitrus og andre frukter




Denne teen er en blanding mellom to svarte indiske teer og har en svak smak av muskatnøtt.




Smak av sirus, vanilje og eksotiske krydder fra Kina




Smak av ulike krydder og sjokolade.



Smak av sitrus, røde frukter og karamell. Denne er kjempe god :-)




Kinesisk kryddersmaker, lakris og rosa pepper. Denne inneholder også ginseng som er kjent for å gi mer energi.



Deres wellness tea som inneholder Boost (grønn te og krydder), Be Cool (koffeinfri te med lakris og peppermynte), Detox (grønn te og sirongress), Love (lakris, krydder og rosa pepper) og Algotea som er en grønn te med smakene peppermynte og tang.





Her finner du 45 teposer hvor det er en blanding mellom svart te, grønn te og urtete. Et lite utvalg av de fleste  tetypene til Kusmi.




Jeg bruker en tom teboks til å oppbevare hårstrikkene mine og annet små nips i på badet.
Den er kjempe fin der den står :-D



Noen som har noen favoritter å tipse meg om?


mandag 15. august 2011

Nydelige mother of pearl.

I dag blogger jeg enda mer om perlemor. Jeg er helt fasinert og betatt av disse møblene og kunne godt tenkt meg noe mer av disse tingene. Jeg har sett på dette stuebordet og liker det veldig godt, men jeg er litt usikker på om det kan bli litt for mye av det gode. Jeg tror man skal være ganske stødig og vite hvordan man skal innrede rundt disse møblene for at det skal se pent og harmonisk ut.

Jeg står mellom to bord, det ene i perlemor og et annet som er en helt annen stil, et drivved bord som definitivt vil passe bedre hos meg slik at jeg har det interiørmessig nå. Hmmm... Vanskelig valg...


Det er disse to bordene jeg står mellom:



Dette finnes i alle farger og jeg kommer til å velge grått om valget faller på dette.





Toscane bord i drivved fra Living som er det andre bordet.
Jeg liker godt det maritime mønsteret i bordplaten, grovheten i treet og fargen på drivveden.




Her er noen andre fine bord

Lu salongbord fra Home & Cottage.

Et annet bord i mother of pearl



Må bare vise dere disse nydelige marokanske sidebordene i perlemor. Bordene fåes i nesten alle farger og størrelser.











Ikke lett å velge når der finnes SÅÅÅÅ mye fint på markedet :-)



søndag 14. august 2011

Vågalt??

Da har jeg bestilt denne nydelige perlemorskommoden fra Rajasthan,India. Jeg har ikke sett annet enn dette bildet jeg viser under, men her ser den jo aldeles nydelig ut. Jeg håper inderlig at jeg mottar den og at den ser like fin ut i realiteten.





Jeg er ingen erfaren nettshopper så jeg føler meg ganske så vågal som tør dette her. Vel jeg kan innrømme at jeg handler litt fra Ebay, USA, men det er stortsett mindre saker til en ubetydelig sum.





Et nærbilde av utskjæringene som er fylt inn med perlemor.




Jeg har alltid vært og er enda av den oppfattningen at man blir ikke lykkelig av ting. Det kjekkeste jeg vet her i verden er å samle seg blandt venner og familie til sosialt samvær med god musikk, mat og drikke, men her tror jeg at jeg må bite meg i tungen og innrømme at denne kommoden kommer til å gjøre meg ganske så lykkelig. Denne teknikken hvor perlemor er lagt inn i treverket er det fineste jeg noen gang har sett på møbler :-D

I tilleg har jeg bestilt et serveringsbrett av samme sort som jeg tenker å ha litt lys og annet nips på.











Igjen som jeg har skrevet tidligere da jeg kjøpe vaskene har jeg en skrekk blandet frydfølelse i kroppen :-O

lørdag 13. august 2011

Vaskene er ferdig produsert!

I dag fikk jeg disse to bildene av perlemorsvaskene jeg har bestilt fra Kina. Jeg har vært skikkelig nervøs for dette opplegget, blandt annet at jeg i det hele tatt skulle motta vaskene. Vel, jeg har jo ikke fått de i hus enda men jeg er ikke nervøs lenger :-D






De kinesiske selskapet har vært helt fantastisk frem til nå, svart meg på alle mailer innen en time, sendt meg bilder og spørsmål om det har vært noe uklart, de har rett og slett vært usedvanlig behjelpelig og profesjonell. Slik service får man ikke så ofte her til lands. Vaskene er kjøpt hos : http://www.sunshinestone.biz/ om noen lurer.


Da gjenstår det bare å få vaskene til Norge og i hus og se om de står til forventningene mine.

SPENNENDE  :-O

torsdag 11. august 2011

Den fineste gaven fra Elephant Parade!

Jeg fikk den fineste gaven av verdens beste venninne idag. En helt aldeles nydelig håndmalt elefant fra Elephant Parade.





Elephant Parade er et konsept med misjon å samle inn penger til støtte for asiatiske elefanter. Bare de 3 siste årene har de klart å samle inn over 7 millioner euro som har hjulpet hundrevis av elefanter. Men det er fremdeles MANGE igjen enda som trenger hjelp fra eks befrielse i fangenskap, vetrinærhjelp, mat ol. Prosjektet har verdensutstillinger i forskjellige byer hvert år og i 2011 er de å finne i Milano, Singapore, Amsterdam, London, Rotterdam for å nevne noen.

Elefantene lages i bare noen få eksemplarer som gjør de unike og ekstra gøy å eie. Noe ikke naboen har.

Her kan du lese om organisasjonen og kjøpe en selv om du liker de: http://elephantparade.com/


Her er noen av de mange ulike designene elefantene har:























































 Jeg fant ikke bilde av den jeg fikk men den er nydelig turkis med et utrolig kunstverk på.

Jeg falt pladask når jeg så den.