torsdag 29. september 2011

Høy aktivitet :-D

Endelig skjer det MASSE på huset igjen. Peisen er ferdig, mursteinsveggen på kjøkkenet er ferdig og den ser aldeles nydelig ut og jeg er super førnøyd.




Gulvet i stue og kjøkken er lagt og behandlet. I morgen blir siste strøket med hardvoks lagt på, som skal beskytte det. Jeg har kjøpt ubehandlet eikegulv og behandlet det med en blanding av 50% valnøtt og 50% ibenholdt i bunn og deretter er det hvit oljet på toppen. Jeg var veldig usikker på om jeg skulle ta på hvitoljen etter jeg så hvor fin fargen var etter første behandlig men fant ut at jeg skulle holde meg til det jeg i utgangspunktet hadde bestemt meg for. Glad er jeg for det. Da jeg kom på huset i dag var Gulvspesialisten godt i gang med hvitoljingen og jeg ELSKER resultatet. Gulvet har fått en hvit hinne over den litt tunge brunfargen og jeg synest det ga hele gulvet et lysere løft. Forhåpentligvis vil ikke hver minste lille rusk være synelig på det, noe som er typisk på gulv med mørke toner.

Begge badene har fått toaletter og dusj og dusjpanel blir montert på mandag. To soverom er HELT ferdig og to soverom gjenstår det maling av lister rundt vinduer og dører.

Ellers var jeg en tur på hagesenteret her om dagen siden det er så mye salg og fant det fineste druetreet. Det er et vindrue tre og jeg er så spent om det vil komme med noen druer til meg neste år som jeg muligens kan lage noe godt ut av. Treet er kjempe stort, over 2 m i høyde og skal få hederplassen på terassen. Desverre må klematisen min vike fra terassen og bli erstattet av drue treet. Planen er å lage en pergola bestående av bare tak som treet kan legge seg over og drue klassene henger ned.




Klematsien skal få ny hedersplass ved inngangspartiet og kan vokse seg oppetter veggene der.


Få klematisen til å vokse slik er jo drømmen men sikkert ikke så bra for taksteinen kan jeg tenke meg.




Ny ytterdør er bestilt. Jeg hadde i utgangspunktet bestilt og fått en ytterdør, men det var så mye feil på den. Fabrikken sendte ny for å erstatte den gamle, men denne døren var enda verre, så nå klarte vi heldigvis å heve kjøpet. Jeg er overlykkelig og gleder meg masse til den nye døren kommer som er fra en helt annen produsent.



Døren er fra Swedoor og heter Puccini
 




Jeg finner ikke kabelen til å få lagt inn bilder oppi alt flytte rotet og jeg lover masse bilder kommer senere.




                           Håper dere har en kjempe fin dag

                                            ♥ ♥ ♥ 

onsdag 14. september 2011

Stillstand!!



Nå skjer det absolutt iiiiingenting på huset :-(
Total stillstand, og jeg klør i fingrene etter å bli ferdig. Jeg har bestilt teglstein til å ha på ene kjøkkenveggen, og denne er veldig forsinket siden vi skulle hatt den for 3 uker siden. Fabrikken har glemt å sende pallen med fra fabrikken i Belgia og her sitter jeg og venter og venter. Vi er blitt lovet at steinen skal komme i morgen eller fredag, så nå håper jeg virkelig den kommer :-O





Steinen jeg har bestilt ser ganske lik ut som denne.
Vi er nødt for å få opp steinen på kjøkkenet før noe mer kan gjøres pga av listing og gulv. Jeg vil ha listene utenpå teglsteinen og det anbefales heller ikke å grise med mørtel og muring etter at gulvet er lagt. Så da får jeg bare vente....


Det er heldigvis litt fremgang på de andre rommene, alle soverom er ferdig malt og listet, gjestebadet har fått to strøk med maling. Jeg tror dette badet kommer til å bli kjempe fint når det er ferdig, jeg blir bare mer og mer fornøyd hver gang jeg får malt et nytt strøk og det panelet blir hvitere og hvitere :-D

Badekaret på hovedbadet er kommet på plass og det passet i hullet sitt, heldigvis. Jeg var ganske nervøs for at det skulle gå galt selv om vi har målt plenti av ganger for å være sikker. Flisleggeren har fliset igjen lysbryteren på dette badet, så i går måtte vi ned med fliser for å finne den igjen, til min store fortvilese.

Akkurat nå er det ikke så kjekt å bygge hus, men det vet vel de som har vært igjennom denne prosessen.

Jeg venter og venter på at ting skal skje, spessielt nå når vi er så nærmt. I helgen blir det dugnad på maling av lister i hele huset, så tenker jeg er strålende fornøyd på mandag når jeg ser hvor mye vi har fått gjort. Gleder meg allerede til hvor mye jeg kommer til å glede meg på mandag. He he..  ;-)

Jeg håper vi er i hus innen to uker, da kommer det flere bilder av forhåpentligvis ferdig dekorerte rom :-O


Ønsker dere en kjempe fin dag :-D



                                  
                                            ★★★

fredag 9. september 2011

Goodies fra Riviera Maison ♥

Riviera Maison har så utrolig mye fint, og igjen og igjen overasker de med nye fantastiske kolleksjoner hver sesong og hvert år. Jeg har sittet og kost meg med sidene deres og selvfølgelig funnet noen goodies, som jeg ALLTID gjør når jeg er innom og ser der eller i butikken deres. Altså jeg går aldri tomhendt derfra. Vel , faktisk sist jeg var på kundekveld i butikken kjøpte jeg ingenting, tror ikke jeg var helt frisk den kvelden ;-)

Denne høsten reklamerer de med to nye kolleksjoner, den ene heter Mille Monaco og den andre RM sportsuniversity. Kolleksjonene er lukseriøse og sporty, masse fint spessielt i Mille Monaco synest jeg i hvertfall.

Her er link til nettbutikken deres og ja, de sender til Norge. Nettbutikken er også litt rimeligere. 

http://www.rivieramaisonwebshop.nl/?gclid=CLi3mff9kKsCFcOGDgodYx4otw









Øverst på ønskelisten min for øyeblikket er disse tingene.



Denne er pumpkinlykten er kjempe fin med lys i men også som vase.
Kjekt å ha til hvitvinen til jentekveldene :-D


Fin tekanne med dobbelt glass som holder lenger på varmen.



Klassisk stativ til smykker, øredobber og ringer. Den er dekorativ uansett hvor den står, om det er badet eller soverommet.



Jeg ønsker meg også veldig to stk av disse, en til bomullspadder og en til q-tips.

Som jeg nevnte over finner jeg jo ALLTID noe jeg bare ha, og idag måtte jeg ha dette fine kakefatet. Jeg gleder meg til å servere enten vin eller cupcakes på denne til mine feminine gjester, er jo bare de som legger merke til sånt og setter pris på fine ting :-D



Jeg har også bestilt fatet som vises under, og dette kommer jeg til å ha på skjenken på gjestebadet hvor jeg tenker å ha såpedispenser og annet smånips på. Kurven skal oppbevare det fine viktorianske bestikket jeg fant på ebay, den er helt super for her kommer dekoret på kniv og gaffelbladene frem ved at de står og perlemorshåndtakene kommer også til syne siden den er så pass luftig i sidene.







Jeg drømmer og drømmer hver dag om hvordan det blir når huset er ferdig og hvordan jeg skal ha det her og der. Jeg blir ALDRI lei. He he... :-D




                                              ★★★




lørdag 3. september 2011

Rislamper og veggdekorasjon til Siennas rom!

Nå nærmer det seg med stormskritt at huset er ferdig. Ååååå gitt om jeg venter og venter. Jeg synest alt går i sniglefart og 1 uke med stillstand har vært nærmest uutholdelig... Nå kommer endelig arbeiderene tilbake på mandag for å gjøre ferdig det gjenstående som er listing, montering av gulv, innerdører og montering av kjøkken. Det kan jo ikke ta så lang tid vel.... Så jeg har allerede gått til innkjøp av lamper til min lille dukke til rommet hennes. Hovedfargene på rommet hennes er rosa og hvit med striper og prikker.

Jeg var inne å kikket litt på Potterybarn Kids sine sider og fant dette bildet her. Falt pladask når jeg så hvordan de har hengt sammen ulike rislamper med silkebånd og har lyst å gjøre noe tilsvarende til henne.



Jeg er spessielt glad i polkadots og fant disse skjønne lampene på nettet. Lille Sienna har to lampeuttak på rommet sitt så jeg har kjøpt seks stykker i forskjellige rosafarger og alle i rispapir. Noen store, runde og noen små avlange. Jeg får kun lys i to av de som blir denne lampen under, men det burde jo holde. De andre lampene kommer kun til å være der som pynt.






Disse er ikke ment til å ha lys i men som dekorasjon. Jeg har klippet av føttene og vognen for jeg synes lampene ble mye søtere uten.

Det er ulik størrelse og farge på alle rislampene og jeg håper de passer godt sammen når jeg får montert de.






Ellers var jeg innom en interiør butikk her forleden og fikk øye på disse kjempe skjønne uglene. Det ga meg en idè til å lage min egen veggdekorasjon til rommet hennes ved å bruke disse. Siden jeg vil ha en større vegg dekorasjon til henne og trengte opp i mot 10 stk av disse uglene, fant jeg ut av jeg skulle lage de selv.

Løp av gårde til nærmeste Nordli, kjøpte tapetpapir i mange ulike farger og mønstre og har nå blitt ferdig med 9 stk i ulike størrelser. Det gjenstår bare å lage en gren med blader de kan sitte på :-)













Nå må dette huset bli ferdig snaaaaaaaart    :-D




★★★

torsdag 1. september 2011

Jeg har murt peis :-O

Jeg har da prøvd meg på å mure peis i huset. Min kjære mr. R startet dette prosjektet men jeg måtte ta over siden han manglet tid. Som vanlig har jo jeg den innstillingen at alt er lett, man må bare prøve... Feiler man så prøv igjen :-D Følgene ble da at jeg skulle ta over prosjektet, og satte i gang. Lykkelig klarte jeg å mure opp/feste de neste blokkene lekastein med mørtel (jeg tror det er mange som kunne tenkt seg å ha vært flue på veggen, å sett hvordan dette ble utført) Jeg var så stolt av meg selv der jeg sto med mørtel på hanskene og peisen vokste. Jeg skal være ærlig å si at utstyret jeg hadde fått utlevert ble lite brukt og hendene ble brukt i stedet, men det funket det. Jeg fikk murt opp 4 lag lekastein rundt hele peisen, storfornøyd med meg selv, helt til jeg skulle begynne på hyllen som i tillegg skulle ha overheng.....????????? 

Her ble alt bare tull :-O

Etter en stund måtte jeg innse at dette fikset jeg ikke, har nå fått inn en murer som har gjort ferdig peisen.  Mitt arbeid ble heldigvis godkjent, ikke verst bare det :-D



Her prøver jeg med steinen for å se hvordan dette må gjøres....
 Jeg fikk beskjed om å sakse for da ble alt stødigere :-O
                              



Jeg har da altså murt helt opp til første hylle helt alene :-D





Peisen er nesten ferdig, mangler en list overst for å ramme inn hyllen ved taket. Dette måtte visst gjøres med en "sjamolplate" tror jeg...


Peisen skal kles med teglstein, sekkeskures og males hvit til slutt. Jeg synest det er utrolig fint når man blander ulike materialer og kommer til å legge en kraftig trebjelke på toppen av hver hylle.



Resultatet ved at steinen blir sekkeskurt. Man ser bare konturene av hver stein og nesten ingen fugekanter.



Jeg har alltid drømt om en stor koselig peis man kan henge lykter og lys fra. Sette fine ting runt kanten og ikke minst pynte den til jul. Jeg ser for meg snø ute,  fyr i peisen, julesokkene hengende ned i front, nisser på hyllekanten og masse koselige lykter hengende ned her og der. Jeg gleder meg til jul allerede :-D


Etter jeg var ferdig å mure følte jeg for å forte meg hjem og ta på litt neglelakk før skjegget begynte å gro. He he.. ;-)



                                           ★★★