mandag 10. oktober 2011

Martha’s Vineyard skap fra RM er på plass :-D

Endelig er skapet kommet på plass på kjøkkenet. Gitt om jeg har gledet meg LENGE til å se det pryde kjøkkenveggen :-D



Jeg er bare så fantastisk fornøyd når jeg ser hvor fint det ble forran mursteinsveggen og veggen som jeg i tillegg har murt selv. Jeg er super stolt av meg selv. He he.. Jeg har virkelig beveget meg inn på felt jeg aldri har vært borti før som muring og det gikk jo HELDIGVIS bra  :-O
Veggen ble akkurat slik jeg ønsket meg med sitt slitte preg. 




Her ser du litt av mursteinsveggen.
Som jeg har nevnt før blir ikke mobilbildene alltid så veldig bra og de lyger litt på fargen. Bildet under er kanskje bedre for å få et mer riktig inntrykk av hvordan den egentlig ser ut.

Jeg lover å ta gode bilder med et skikkelig kamera når vi er kommet i hus og jeg finner tingene min igjen.




Siden jeg har valgt å ikke ha overskap for å få et luftigere kjøkken måtte jeg ha et stort skap til alt finere dekketøy for å få nok plass. Det du ser i front av bildet er kjøkkenøyen som mangler en benkeplate. Benkeplaten er bestilt og kommer forhåpentligvis neste uke. Jeg krysser fingrene :-)





Kjøkkenøyen er 2,70 m lang og 1,20m bred. Jeg har innredning på begge sider for å utnytte plassen best mulig og skal ha to sitteplasser på enden. Bilder kommer senere når det ser mer ferdig ut.

Dagen i dag har gledet meg stort pga skapet siden vi plutselig fikk beskjed at veggen i gangen må rives ned og settes opp igjen pga små feil men betydelig nok at den må ned. Huff... Nå når vi nærmet oss sånn.... :-S

Huset blir jo bare ALDRI ferdig og det føles ut som vi har holdt på med bygging i en evighet.





Håper dere har en fantastisk kveld.

Stor klem fra meg :-D

♥  ♥  ♥ 




 

søndag 9. oktober 2011

Estetiske gamle kjøkkenvekter!

Jeg surfet nettet i går og kom over disse nydelige gamle kjøkkenvektene. Jeg synes de er bare helt vidunderlige med sine egne unike utforminger og sjarme.



Nydelig keiserlig vekt med seperate småvekter. Jeg elsker den :-D



Hver kjøkkenvekt har sin flotte detaljerte stil, farge og historie. Rett og slett bare utrolig fine. Jeg kunne godt tenkt meg en til kjøkkenet mitt og jeg elsker å blande nytt med gammelt. En slik unik kjøkkenvekt blir prikken over ièn på ethvert kjøkken for min del :-D


Jeg likte også denne spesielt godt. Den er fra W.B. Belknap company og er 104 år gammel.



 Svensk vekt.




Denne er produsert av Universal household og er fra 1930.





Gammel postvekt.





Nydelig Hub Scale fra BR & CO.





Vekten heter viking og er fra F.J.Thornton & co LTD





Denner er fra 1940







Det er jo så mange flotte vekter som gjør det nærmest umulig å velge bare èn.

Ønsker dere en fantastisk fin søndag i høstværet.


Klem fra meg
♥  ♥  ♥ 

fredag 7. oktober 2011

Kommoden fra Rajasthan, India er på vei!

I dag fikk jeg mail fra fabrikken i Rajasthan, India at kommoden jeg har bestilt er ferdig produsert og klar for sending.

Jeg hoppet av glede av både å få bekreftet at jeg ikke er blitt lurt og i tillegg over hvor fin den var da jeg så bildene. Ojjjojjojjj... jeg gleder meg.



Kommoden er nydelig utskjert og kledd med perlemorsskjell.


Selve kommoden er grå i hovedfarge og skjellene er i ulike nyanser fra brune til hvite.


Jeg har vært fryktelig nervøs for dette prosjektet, enda verre enn da jeg bestillte vaskene fra Kina. Kineserene har så strenge straffer i landet sitt så de tør ikke annet enn å leve etter reglene, men Inderene derimot.....

Heldigvis tok jeg feil og mailen var veldig oppløftene i en ellers så gråfylt regnværsdag. Skulle nesten tro kong vinter er ankommet slik som det hagler rett som det er disse dagene.


En uke i varmen hadde gjort seg nå og heldiggrisen dere som er, skal eller nettopp har vært i strøk med bikinitemperaturer.




 
★★★





onsdag 5. oktober 2011

Mursteinsveggen og gulvet er ferdig!

Endelig er mursteinsveggen på kjøkkenet ferdig.

Etter mange forsinkelser hvor den bla. ble glemt på fabrikken og ikke sendt med frakten til norge måtte jeg vente nesten seks ekstra uker på steinen til min store fortvilelse, men nå er den endelig ankommet og ferdig.

Utrolig nok har jeg murt veggen selv men det var egentlig ganske enkelt. Steinen ble levert som limtegl og var ikke mer enn 3 cm i tykkelse som gjorde at jeg kunne bruke fliselim på veggen og lime steinen direkte til den. Jeg brukte 1 cm tau som var en anbefaling fra steinsenteret i mellom for å lage lik fuge over hele veggen.



Så begynnte "drittjobben". Fuge mellom hver eneste stein på langs og på tvers... og siden jeg ville beholde fargen på steinen slik den var måtte jeg putte mørtel mellom hver eneste stein uten å grise. Hjelpe meg for et arbeid :-O Jeg fikk en liten fugeskje på 1 cm i bredde og da var det bare å sette i gang. I tillegg hadde jeg bare tre dager på meg til å få ferdig veggen før byggmestrene kom tilbake for å legge gulv. Første kvelden brukte jeg 3 timer på å fuge ca 1 kvm og tenkte jeg kom ALDRI til å bli ferdig.
 Enden av visen ble at jeg måtte kalle inn alle venninnene mine til en fugedugnad, som de riktig nok aldri hadde vært med på før, men veggen ble heldigvis ferdig og jeg er strålende fornøyd :-D

Steinen jeg har valgt er fra Vandersanden og heter Oud Varande Antiek. Denne steinen er håndbanket og har et slitt utrykk noe som gjør at den ser gammel og slitt ut som var akkurat det jeg var ute etter.


Nå er også gulvet lagt. Her valgte jeg et ubehandlet eikegulv og valgt farge og behandling selv. Jeg var mange runder innom Gulvspesialisten og kikket på gulv før jeg bestemmte meg for at slik måtte det bli. Jeg fant ikke noe jeg bare måtte ha.



Gulvet er farget med en blanding av ibenholt og valnøtt for å få en slags nøttebrun farge. Etterpå er den blitt hvitoljet for å få et lettere utseende og jeg tror jeg har lykkes i at man ikke ser hver minste lille støv på det siden det er typisk for mørkere gulv.

Siden dette er "dårlige" mobil bilder er det veldig vanskelig å få frem hvordan gulvet egentlig ser ut og jeg skal få tatt noen bilder med et skikkelig kamera når jeg omsider er kommet meg i hus.

Jeg er strålende fornøyd og gulvet ble mye bedre en jeg i utganspunktet hadde trodd. Jeg visste jo at det kom til å bli fint ellers hadde jeg jo selvfølgelig ikke valgt det men at det skulle bli så fint drømte jeg ikke om :-D 
Heldigvis går det den veien noen ganger også.


Nå nærmer det seg endelig og jeg er i ekstase om dagen av fryd og glede :-D


Ønsker dere en fantastisk dag ♥ 

Klem fra meg ★★★





tirsdag 4. oktober 2011

Vindruetre!



Nå tenker dere sikkert: hvorfor ikke bare plante et tre selv i stedet for å kjøpe et så stort et? Sannheten er at jeg ikke har tid til å vente alle de årene treet bruker på å vokse seg så stort som dette.

Jeg skal ha det fremme på terrassen og la det vokse seg over kjøkkenvinduene oppetter en pergola og jeg ønsker at det skal ha den funksjonen nå med en gang. He he... Under vil jeg ha en benk jeg kan sitte å nye utsikten og kose meg under et pledd med en varm kopp kakao på fine høstkvelder.

Om sommeren vil det bli et sted man kan trekke seg tilbake fra solen og slappe av, ikke det at vi er bortskjemt med for mye sol akkuratt.

Treet har grønne druer som man bla annet lager disse vinene fra: Chardonnay, Chenin Blanch, Cinsault, Pinot Blanch og Riesling, ikke det at jeg har tenk å prøve meg på noen av disse ;-)

 Det er ganske så værhardt på fremsiden av huset om høsten og vinteren så jeg er veldig spent på om det overlever ved å stå der fremme. Hagesenteret mente det skulle gå helt fint om jeg passet godt på det ettersom druetrær dyrkes i alle klimaer som i høye fjeller eller ved strandkanten.




Her er det to linker til nettsider som inneholder masse nyttig info om ulike druetrær:

http://home.online.no/~l-bentel/Sorter.html

https://tjenestetorget.no/eksperthjelp/sporsmal/Vitus-labruska/11794/

Merkelappen på mitt tre er falt av, så jeg vet ikke enda hva treet heter. Hun på hagesenteret skulle spore opp hva treet heter noe jeg burde vite for å kunne legge til rette for det på best mulig måte.
Så da får jeg stelle så godt jeg kan med det og krysse fingrene for at det trives hos meg :-D

lørdag 1. oktober 2011

Ny skjenk til hovedbadet!

Her forleden satt jeg inn skjenken som egentlig skulle stå på gjestebadet inn på hovedbadet, bare for å se hvordan den så ut der. Som jeg egentlig visste før jeg gjorde det, passet denne MYE bedre her enn den brune som egentlig skulle være på dette badet. Jeg synest de fine vaskene ble enda finere og kom mye bedre frem.



Den mørke brune skjenken "slukte" liksom vaskene siden den er så tung og røff i materialene og vaskene er så pene og delikate. Jeg er egentlig en stor "fan" av å blande fine og grove materialer, men her ble det ikke riktig. Så da hadde jeg fått meg et problem. Den hvite skjenken vet jeg blir enda finere på gjestebadet hvor den i utganspunktet var tenk.

Jeg måtte finne en ny skjenk til badet kjapt.

Jeg googlet nettet opp og ned i mente, var innom alle interiørbutikker og andre butikker uten å finne noe jeg likte spessielt godt .Så da har jeg rett og slett bestilt en ny skjenk fra samme leverandør så begge badene får samme møbelet.

Gjestebadet er i en helt annen stil en hovedbadet så jeg tror ikke det gjør noe at det er samme skjenk, selv om det er lite oppfinnsomt. Men det er jo også dumt å bruke penger på noe jeg ikke liker heller, så da fikk det bli sånn.

Nå er også dusjene og blandebatteriene til dusjene kommet i hus heldigvis, så det nærmer seg, det nærmer seg. Godt er det for det minsker på tålmodigheten her etter hvert.




                         En kjempe fin dag til dere ♥ ♥ ♥

                                    Klem fra meg