søndag 27. november 2011

Adventsstake

Jippi,  jeg hopper av glede for nå kan vi så smått begynne å pynte til jul.





Julen er den beste årstiden jeg vet om og jeg elsker å pyte. Det blir jo bare så koselig :-D


Jeg haddet ett gjøremål i dag, kjøpe lys til adventsstaken. Etter mange besøk på forskjellige butikker gikk turen hjemover. Da jeg kom hjem oppdagte jeg til min store forundring at jeg hadde glemt å kjøpe lys men tre handleposer med alt mulig annet hadde jeg klart å kjøpe.

Det er bare så typisk :-S

Jeg hadde et lys selv, og heldigvis hadde min snille mamma tre stykker jeg kunne få.



 Engelen er fra Sia og nummerskiltene er kjøpt på New Home, Nesttun.



Bjellene over og engelen under er fra Walther og kjøpt hos AC Home, Kleppestø. Det er en nydelig butikk med masse fint. Absolutt verdt turen :-)





Jeg måtte bare pynte litt til jul rundt i huset også, men bare litt. Jeg synes juledagene blir så korte om man skal vente helt til lillejulaften med å pynte alt. Det går ikke for min del, jeg må ha mer av julen enn det :-D



 Sinkhuset er også fra Walther og kjøpt på AC Home. Glittertreet er en gave.
 




 Her er noen søte sølvglittertre som er kjøpt på Deco Room.




Jeg håper dere koser dere med julepyntingen og er kommet i gang med julehandelen. Jeg har laget sylte, handlet 8 gaver og laget kranser til ytterdøren. Mangler bare litt fint bånd jeg kan henge de opp med.





Jeg ønsker dere den beste adventssøndagen :-D



Klem fra meg ♥ ♥ ♥

onsdag 23. november 2011

Gjestebadet er ferdig ♥

Endelig er gjestebadet ferdig også, i hvertfall nesten.

Skjenken er fra Riviera Maison og heter New Orleans.



Det gjenstår å male ferdig listene rundt dørene, taklistene og litt flikking her og der, ellers er badet komplett.


Jeg er utrolig fornøyd med resultatet og liker dette badet like godt som hovedbadet, selv om det er to vidt forskjellige bad. Jeg synes de har sin egen individuelle sjarm begge to :-D




Lampettene er kjøpt på Living. Jeg skulle egentlig ha lamper fra Bloomingville her men de ble for stor til dette badet, så da måtte jeg finne noen andre. Jeg synes disse er søte med sin fine utforming og dekor i sjermen.


Jeg har ikke fått montert speilet her inne enda fordi det viste seg og være for bredt. Har ikke nok plass mellom panelet og lampettene. Jeg hadde målt og alt skulle passe bra, helt til jeg hevet høyden på panelet uten å tenke på plass til speilet. Har dere tips om hvor jeg kan finne et smalt og langt speil med hvit karm, tar jeg gledelig i mot tips.


Vinduet her har fått shutterser i likhet med hovedbadet. Gjennom hele byggeprossessen ble dette vinduet glemt i planleggingen og her ser dere resultatet. Vi måtte kappe listen rundt mot dusjen for å få plass. Ikke så veldig pent men kostnaden er for stor til å flytte det. Nå skjønner jeg hvorfor man skal bygge 3 ganger før man er helt fornøyd ;-)





Bath skilt med knagger.





Jeg har hengt opp en hylle fra Ikea slik at jeg fikk plass til litt pynteting. Krukkene inneholder sand,skjell og rullesteiner fra diverse ferier jeg har vært på. En kjempe fin måte å bevare gode minner på :-D





Dorull-holderen er fra Plantasjen, av alle plasser.





Jeg måtte selvfølgelig ha samme slukristen her også. Mye finere enn en vanlig som oftest har huller eller dråper. Klikker du på bildet vil se se det i større format og muligens glitteret i fugemassen. Det er et svakt skimmer av glitter på hele gulvet og i dujen når du står inne på dette badet. Kjempe gøy ;-D





Små søte strandhytter med forskjellige skilt. Kjøpt på ebay.


Dette badet er bygget på et stramt budsjett, men selv om, synest jeg badet er fantastisk fint. Litt utenom det vanlige med brystningspanelet, de blåmalte striene og mosaikkflissene på gulvet og i dusjen.

Med god planlegging blir resultatet som oftest bra :-D



Jeg ønsker dere en kjempe fin dag og håper dere likte gjestebadet.



Klem fra meg :-D

søndag 20. november 2011

De beste sjokoladetrøflene ♥ ♥ ♥

I dag har jeg og en god venninne laget de BESTE sjokoladetrøflene.



Vi laget fire forskjellige typer, en med ren sjokoladesmak, en hvor vi tilsatte cognac, en hadde vi baileys i og den siste med aquavit. De ble bare helt utrolig gode. Mmmm.. :-D

Trøfler er fantastisk godt og faktisk overaskende enkelt å lage :-O


Dette trenger du når du skal lage sjokoladetrøfler:

1 vaniljestang eller 1 ts vaniljesukker
2 dl fløte
125 g melkesjokolade
125 g mørk sjokolade 70% kakao
50 g romtemperert usaltet smør,

Kakao, melis, hakkede mandler, mandelflak, hasselnøtter, valnøtter, eller de nøtter du foretrekker til å rulle de ferdige trøflene i.


Vil du tilsette smaker som vi har gjort brukte vi ca 1 ss av de ulike smakene til en porsjon av denne oppskriften.


1. Kok opp fløte og vaniljestang
Del vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene med en teskje. Ha frøene, stangen og fløten i en kasserolle og kok opp. Sett det til side og la det stå slik i 10-15 minutter slik at fløten tar til seg vaniljesmaken. Bruker du vaniljesukker, trenger ikke fløten trekke. I mellomtiden finhakker du sjokoladen og har den i en bolle. Kok så opp fløten igjen.
 
2. Bland fløte og sjokolade
Ta ut vaniljestengene og hell den kokvarme fløten over sjokoladebitene. Rør rundt til sjokoladen har smeltet og du har fått en glatt masse. Tilsett smøret i terninger og rør det inn. Sett bollen i kjøleskapet i noen timer, til massen har stivnet. Den kan gjerne stå over natta. Ta ut bollen fra kjøleskapet en liten stund før du begynner å forme trøflene.


3. Lag ferdig konfekten
Finhakk mandlene. Du kan gjerne bruke mandelflak som du finhakker. Ha mandlene, kakaoen og melisen i hver sin bolle. Varm en teskje i vann, tørk av den og stikk den ned i sjokolademassen. Prøv å forme det til et egg. Ta det forsiktig ut av skjea og rett over i enten melis, kakao eller mandler. Bruk to gafler til å rulle sjokoladen i drysset. Legg trøffelen over på et fat. Fortsett til du har brukt opp all sjokoladen. Oppbevar sjokoladetrøflene i kjøleskapet.


Neste gang vil jeg prøve å tilsette portvin, sherry og whiskey. Jeg er ganske sikker på at de vil smake utrolig godt også :-D



Sjokoladetrøfler er jo den perfekte julegaven for sjokoladeelskere, og ikke minst hvis du har laget de selv. Det er den beste julegaven jeg kunne fått i hvertfall :-D


Her har jeg lagret de på et fint norgesglass med sløyfe rundt. Kjempe fint ♥






Oppskriften er nydelig god og jeg anbefaler dere å prøve den.


Masse lykke til med sjokoladetrøflene, de vil garantert falle i god smak.


Klem fra meg ★★★

torsdag 17. november 2011

Krokhassel med lykter og engler ♥

I dag har jeg laget et lite arrangement i stuen min og jeg fikk litt julestemning når jeg var ferdig :-D

Jeg ELSKER julen og ventetiden er nesten uutholdelig. Kose seg hjemme med all pyntingen. Julen er uten tvil den beste tiden i året spør du meg :-D

 Jaja nok om det, blir sikkert mye blogging fremover med juletemaer.





Jeg synest krokhasselen er utrolig fin enten det er med eller uten blader. Her har jeg tatt inn en stor gren som jeg har satt i en sinkbøtte og så fylt med stein.

Tanken er at jeg skal på sikt henge alt mulig forskjellig på den, men for øyeblikket er det lykter og engler som dominerer. Det ble kjempe koselig i stuen med dempet belysning og lys i alle lyktene i stedet. Jeg er så fornøyd med resultatet :-D 



Sølvengel fra Lene Bjerre





Sink engel fra Sia






Engel av bjeller fra Riviera Maison






Sinktre fra Walther






Engel med perler. Denne kjøpte jeg for en stund siden, men jeg husker ikke hvor.





Lyktene har jeg samlet over tid. De er kjøpt på steder som Home & Cottage, Riviera Maison, Living og New Home og andre interiørbutikker.




Sinkbøtten er fra Plantasjen og hjertet i bjeller kommer fra Mester Grønn.




Jeg håper dere gleder dere like mye til jul som jeg :-D



Vi blogges igjen senere og jeg ønsker dere en strålende kveld.






Klem fra meg  ★★★

tirsdag 15. november 2011

Lesekrok ♥



Siden jeg i voksen alder har retunert til skolebenken er det veldig kjekt med en lesekrok, hvor jeg kan sitte meg ned i ro og fred.






Klikk på bildet for å se det i større format. Jeg har flemdeles ikke funnet kameraet mitt i flyttekaoset, men jeg lover bedre kvalitet på bildene når jeg endelig finner det :-)




Stolen og fotskammelen er Ektorp serien fra Ikea. Siden den er hvit og jeg har barn i huset har jeg lagt over et sengeteppe og saueskinn. Saueskinnet er islandsk og iroisk nok kjøpt fra Canada, til min beste venninnes store fortvilelse. Hun eier og driver en gård og kan levere enda flottere saueskinn fra norsk spelsau. Jeg har bestilt flere fra henne, noe hun motvillig gikk med på i fornærmelse.






Leselampen er fra Bloomingville. Jeg skulle egentlig ha denne på gjestebadet, men siden jeg kjøpte den via nettet var den litt større enn jeg hadde i utgangspunktet trodd. Men jeg synest den kom til sin rett her på mursteinsveggen og er veldig glad jeg kunne ha den her i stedet.





Som dere ser, koser jeg meg MYE mer med et interiørblad eller to fremfor skolebøkene ;-D





Det er nesten rekreasjon å sitte her. Se utover sjøen på alt dyrelivet og båtene som går forbi eller trekker opp teiner. Det er alltid aktivitet der ute.




Jeg ønsker dere en fantastisk dag ute i finværet, nå skal jeg ut å nyte det :-D


Stor klem fra meg    ★ ★ ★

mandag 7. november 2011

Kjøkkenet er ferdig ♥

i hvertfall nesten. Det mangler litt småting her og der som lister rundt sokkelen på kjøkkeninnredningen som ikke er kommet enda, tilkoblingen av gassen til gassblussene, dører under vasken og montering av ventilatorhetten. Jeg har fått det meste men jeg venter på byggmestrene. De kommer tilbake med engang ytterdøren er ankommet som er i løpet av neste uke, da gjør de ferdig de resterende små tingene som gjenstår her og der.



For et kaos det har vært å flytte.. Selv om jeg har flyttet fra et lite nøst på ca 65 kvm har det vært en milliom ting å pakke. Og for å være helt ærlig fikk jeg sjokk når jeg kom i hus og har klart å fylle huset som er 200 kvm med tingene fra leiligheten. Går det ann :-O






Mange av tingene står midlertidig plassert for jeg har ikke fått tid å organisere de enda. Jeg må først få et overblikk på alt nipset og finne plasser til de jeg er fornøyd med.




Kjøkkenet er fra Norema og har shakermontering som vil si at det er innrammet med dekorstolper mellom hver skap og skuffe seksjon. Det har også fremtrukket sokkel som skal med tiden få lister rundt seg når de kommer. Kjøkkenet er et rimelige alternativ til Kvanum som er drømmekjøkkenet men langt utenom mitt budsjett.



Flisene heter Biselado Blanco og kommer fra Megaflis. Her har jeg brukt hvit fugemasse med glitter i som på gjestebadet. Kjempe fint, synes jeg :-D   Fugemassen heter Spectra Look og er kjøpt hos Flisekompaniet





 Den hvite porselensvasken er fra Villery & Boch og blandebatteriet fra Tapwell.




Jeg har kjøpt hvite fritthengende hyller fra Ikea som jeg bla har en del pynteting på men også litt til matlagingen. Jeg synest det er en fin måte å få ting opp av benkeplaten på, samtidig som jeg får vist frem som denne nydelige terinen fra Portugal.


 Jeg er strålende fornøyd med kjøkkenet og tror jeg har et klassisk kjøkken jeg kan leve lenge med uten å bli lei. Jeg kan lett forandre utrykk på det med pynteting og nips om jeg skulle ønske en forandring med tiden.


Jeg håper dere har en strålende dag og kveld :-D


Klem fra meg  ★★★

onsdag 2. november 2011

Hovedbadet er endelig ferdig ♥

Endelig endelig er huset ferdig i hvertfall nesten og vi er flyttet inn :-D





Første kvelden i huset ble tilbragt på hovedbadet i badekaret. Jeg hadde med meg en kald corona med lime og bare nøt tilværelsen. Det var litt rart samtidig for jeg fikk følelsen av at jeg var på hotell for alt var så uvirkelig.




Jeg ELSKER, bare ELSKER badet og får en god følelse hver gang jeg går inn der. Det er så gale at jeg går gjerne innom der på vei til stuen bare for å se èn gang til. He he... ;-)

Badet ble akkurat som jeg hadde tenk og drømt om så lenge. Vinduet, de fine hvite shuttersene, den deilige utsikten, perlemorsvaskene, skjenken fra Riviera Maison, sluken som står I LOVE WATER på, de varme og behagelige flisene.






De nydelige vaskene i perlemor fra Kina (www.chinasink.com)












Stigen er av bambus og jeg har malt den i en egen komponert farge. Ble mye finere da synes jeg.





Enkel pynt på toalett-sisternen.












Tenk at det en gang så slik ut. Det gir meg en ekstra god følelse å bruke badekaret siden jeg den gangen var med å grave for å få senket det.

I min verden er badet helt perfekt  ♥  ♥  ♥ 

Jeg håper dette kan være til god inspirasjon for dere som planlegger bad og liker stilen jeg har valgt.

Klem fra Siw H