søndag 20. november 2011

De beste sjokoladetrøflene ♥ ♥ ♥

I dag har jeg og en god venninne laget de BESTE sjokoladetrøflene.Vi laget fire forskjellige typer, en med ren sjokoladesmak, en hvor vi tilsatte cognac, en hadde vi baileys i og den siste med aquavit. De ble bare helt utrolig gode. Mmmm.. :-D

Trøfler er fantastisk godt og faktisk overaskende enkelt å lage :-O


Dette trenger du når du skal lage sjokoladetrøfler:

1 vaniljestang eller 1 ts vaniljesukker
2 dl fløte
125 g melkesjokolade
125 g mørk sjokolade 70% kakao
50 g romtemperert usaltet smør,

Kakao, melis, hakkede mandler, mandelflak, hasselnøtter, valnøtter, eller de nøtter du foretrekker til å rulle de ferdige trøflene i.


Vil du tilsette smaker som vi har gjort brukte vi ca 1 ss av de ulike smakene til en porsjon av denne oppskriften.


1. Kok opp fløte og vaniljestang
Del vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene med en teskje. Ha frøene, stangen og fløten i en kasserolle og kok opp. Sett det til side og la det stå slik i 10-15 minutter slik at fløten tar til seg vaniljesmaken. Bruker du vaniljesukker, trenger ikke fløten trekke. I mellomtiden finhakker du sjokoladen og har den i en bolle. Kok så opp fløten igjen.
 
2. Bland fløte og sjokolade
Ta ut vaniljestengene og hell den kokvarme fløten over sjokoladebitene. Rør rundt til sjokoladen har smeltet og du har fått en glatt masse. Tilsett smøret i terninger og rør det inn. Sett bollen i kjøleskapet i noen timer, til massen har stivnet. Den kan gjerne stå over natta. Ta ut bollen fra kjøleskapet en liten stund før du begynner å forme trøflene.


3. Lag ferdig konfekten
Finhakk mandlene. Du kan gjerne bruke mandelflak som du finhakker. Ha mandlene, kakaoen og melisen i hver sin bolle. Varm en teskje i vann, tørk av den og stikk den ned i sjokolademassen. Prøv å forme det til et egg. Ta det forsiktig ut av skjea og rett over i enten melis, kakao eller mandler. Bruk to gafler til å rulle sjokoladen i drysset. Legg trøffelen over på et fat. Fortsett til du har brukt opp all sjokoladen. Oppbevar sjokoladetrøflene i kjøleskapet.


Neste gang vil jeg prøve å tilsette portvin, sherry og whiskey. Jeg er ganske sikker på at de vil smake utrolig godt også :-DSjokoladetrøfler er jo den perfekte julegaven for sjokoladeelskere, og ikke minst hvis du har laget de selv. Det er den beste julegaven jeg kunne fått i hvertfall :-D


Her har jeg lagret de på et fint norgesglass med sløyfe rundt. Kjempe fint ♥


Oppskriften er nydelig god og jeg anbefaler dere å prøve den.


Masse lykke til med sjokoladetrøflene, de vil garantert falle i god smak.


Klem fra meg ★★★

5 kommentarer:

 1. Jeg er gjerne med på litt portvin! Så kan vi kanskje tilsette litt i sjokoladen også:-)
  Tante B

  SvarSlett
 2. Nam, de så gode ut. Tror jeg skal prøve meg på noen sånne. Har tenkt å gi vekk noen kurver med masse godt i til de i familien som har alt. Farmor og svigers bl.a.. da er jo dette en super ting å ha i....

  SvarSlett
 3. De var fantastisk gode og super enkle å lage Helene :-D Men husk at de må stå kaldt :-)

  SvarSlett
 4. Hei min venn!!!
  Siw Hanne, huset ditt er såååå FLOTT. Først trodde jeg at jeg allerede hadde lagt inn en kommentar, men så syns jeg det var pittelitt snålt at jeg ikke hørte noe fra deg:)))) Så finner jeg ut etter å ha bladd opp og ned på kommentarene her at jeg tydeligvis har drømt det!! He he det sier litt om tempoet her. Etter kundekvelden reiste jeg og Anita fra TineK Home til Ølen,hvor vi traff Tine også fra TineK og var med på kundekveld der.Så Stavanger tre plasser Bl,a Ostehuset, OMG Vært der? FANTASRTISK sted! Så 2 gange 17 timer på jobb og sånn går no dagan!! Så utrolig kjekt å se deg igjen. Noen mennesker setter spor, og DU er en av dem:)) Jeg skal finne deg på facebook! Er dette den lengste kommentaren du har fått? Iallefall den lengste jeg har gitt, he he Kan jeg bestille den konfekten hos deg:)))))))))
  Klem
  AC

  SvarSlett
 5. Hei AC

  Ja dette er uten tvil den lengste kommentaren jeg har fått. he he.. :-D

  Det høres ut som du har noen fantastisk kjekke dager men slitsomme også kan jeg tenke meg.

  Ostehuset er notert og jeg skal definitivt stikke innom der neste gang jeg er i stavanger.

  Det var utrolig kjekt å se deg igjen etter gammelt og for en nydelig butikk du har. Alle som leser dette innlegget må ta turen innom AC Home på kleppestø.

  På neste kundekveld stiller jeg med trøfler til deg AC.

  Jeg håper vi sees igjen om ikke så lenge og tusen takk for skryt av huset. Du er nødt å stikke innom en dag.

  Stor klem fra meg :-D

  SvarSlett